دانه چیا چه خاصیتی دارد
دانه چیا چه خاصیتی دارد را از سایت نکس دریافت کنید.
«دانه های چیا» حاوی آنتی اکسیدان، مواد معدنی، فیبر و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. این مواد مغذی در بهبود عملکرد و ارگان های مختلف بدن نقش دارند. «دانه های چیا» علیرغم کوچک بودن، غنی از مواد مغذی هستند.
کمک به کاهش وزن
منابع سرشار فیبر و پروتئین موجود در دانه چیا، در کاهش وزن و لاغری مؤثر هستند. بخش اعظم منبع فیبر این دانه، از نوع غیرمحلول است و به کنترل اشتها و کاهش وزن کمک خواهد کرد. پروتئین هم با کاهش اشتها، باعث کم شدن مصرف کالری و لاغری میشود. البته مصرف دانه چیا به تنهایی باعث کاهش وزن نخواهد شد، ولی در یک رژیم متعادل و مناسب، مصرف دانه چیا میتواند پیشنهادی عالی باشد.
تقویت استخوانها به کمک خواص دانه چیا
دانههای چیا از نظر منابع مفید برای استخوانها، بسیار غنی هستند. مهمترین موادمغذی برای سلامت و استحکام استخوانها، کلسیم، فسفر و منیزیم هستند. با وجود میزان بالای این مواد معدنی در دانه چیا، میتوانیم قدرتمندی و تراکم مناسب استخوانها را هم جزو خواص مهم دانه چیا دستهبندی کنیم. دستهای از آمینواسیدها به نام اختصاری ALA هم در چیا وجود دارند که میتوانند در مورد این خاصیت دانه چیا نقش بسیار مهمی داشته باشند.
کاهش سطح قند خون
این نقش بیشتر بر عهده فیبر است هرچند سایر ترکیبات مغذی دانه چیا هم در این خاصیت مؤثر هستند. دانه چیا از این نظر برای افراد مبتلا به دیابت که نیاز به کنترل سطح قند خون دارند، بسیار مفید خواهد بود. توصیه میشود افراد دیابتی، این دانه را جایگزین موادی کنند که منجر به افزایش شدید قند خون میشوند. علاوه بر افراد مبتلا به دیابت، افراد سالم هم همواره نیاز به کنتزل سطح گلوکز خون دارند تا اندامهایشان در بهترین حالت کار کنند.
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
دانههای چیا سرشار از منابع فیبر و امگا ۳ هستند. مصرف این دو گروه ماده غذایی، تأثیر خوبی بر قلب و سیستم گردش خون خواهد داشت. فیبر با کاهش میزان کلسترول مضر (LDL) منجر به کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی میشود. امروزه تحقیقات زیادی درمورد خواص دانه چیا و نقش مواد موجود در این دانه درمورد سلامت قلب و رگها در حال انجام است.
نقش آنتیاکسیدانی دانه چیا
دانههای چیا جزو منابع عالی برای تأمین آنتی اکسیدان هستند. آنتی اکسیدانها نقشهایی حیاتی برای سلامت سلولهای بدن بر عهده دارند. این گروه مواد مغذی با از بین بردن رادیکالهای آزاد، با سرطان مبارزه میکنند. همچنین آنتی اکسیدان موجود در دانه چیا، از فاسد شدن چربی موجود در این دانه جلوگیری میکند. علاوه بر خواص ضد سرطان، بهبود عملکرد قلب و کبد را هم جزو خواص دانه چیا است. البته گروههای متفاوت آنتی اکسیدانی، نقشهای وسیع و متنوعی بر عهده دارند که از موضوع ما خارج است.
افزایش انرژی
باید بدانید که یکی از خواص دانه چیا، جلوگیری از خستگی و افزایش میزان انرژی است. همانطور که گفتیم، میتوان دانههای چیا را به عنوان منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ معرفی کرد. باید بدانید که بدن به این نوع اسیدهای چرب نیاز دارد تا توسط آن بسیاری از عملکردهای بدن را فعال کند. این کار باعث میشود تا سوخت و ساز بدن تقویت شود و انرژی بیشتری در بدن ایجاد شود. همین امر سبب کاهش خستگی نیز خواهد شد.
بهبود سلامت دستگاه گوارش
دانههای چیا از روشهای متفاوتی سلامت دستگاه گوارش را بهبود میبخشند. فیبر بالای دانههای چیا در کنار توانایی جذب مقدار زیادی آب، میتواند به افراد کمک کند تا مدت طولانیتری احساس سیری کنند. سیری طولانیتر هم به معنی خوردن غذای کمتر است که این کار علاوه بر این که در کاهش وزن تأثیر دارد، باعث میشود تا دستگاه گوارش فرصت کافی برای هضم و استراحت داشته باشد.
افزایش سلامت دندان
یکی دیگر از خواص دانه چیا، افزایش سلامت دندانهاست. کلسیم، فسفر و ویتامین (A) موجود در دانههای چیا باعث تقویت دندانها میشود. همچنین روی موجود در این دانهها باعث میشود تا رسوب کمتری در اطراف دندانها ایجاد شود. داشتن خاصیت ضد باکتریایی در کنار کاهش میزان رسوب، باعث میشود تا سلامت دندانها افزایش یابد و دیرتر با مشکلاتی نظیر پوسیدگی دندانها مواجه شوید.
افزایش سلامت پوست و مو
باید بدانید که وجود برخی آنتی اکسیدانها و پروتئینها در دانه چیا باعث میشود که کلاژن سازی در بدن افزایش یابد و تقویت شود. افزایش و تقویت کلاژن سازی هم به معنی سلامت بیشتر پوست است. کلاژن بیشتر در پوست از بروز چین و چروک جلوگیری میکند و پوست را شفاف و صاف نگه میدارد. همچنین در رشد مو و ناخن نیز مؤثر است.
تسهیل بارداری
در این مطلب به بسیاری از خواص دانه چیا اشاره کردیم. همین خواص باعث شده تا بتوان از چیا به عنوان یک ماده مغذی که بهتر است در رژیم غذایی بانوان باردار وجود داشته باشد، نام برد. مصرف روزانه میزان مناسبی از دانه چیا باعث میشود تا بانوان باردار بتوانند بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدنشان را تأمین کنند.
این کار باعث میشود تا خستگی و سختی کمتری متحمل شوند. همچنین باید بدانید که دانههای چیا مادهای ژلاتین مانند دارند که باعث میشود سطح قند خون پایداری بیشتری داشته باشد. از طرف دیگر اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در این دانه، باعث میشود رشد مغزی جنین به بهترین نحو انجام بپذیرد.
بهبود عملکرد عصبها
دانههای چیا حاوی مقادیر مناسب منیزیم و مس هستند. این مواد را میتوان از مهمترین مواد مغذی برای سیستم عصبی بدن دانست. تأمین میزان مناسب این مواد باعث میشود تا عملکرد سیستم عصبی بدن بهبود پیدا کند.
افزایش جذب آهن و ویتامین (E)
یکی دیگر از خواص دانه چیا این است که باعث افزایش جذب دو ماده بسیار مهم برای بدن، یعنی آهن و ویتامین (E) میشود. بدن به آهن برای رساندن میزان مناسب اکسیژن به تمام قسمتهایش نیاز دارد. ویتامین (E) هم در سلامت پوست نقش بسیار مهمی دارد. با مصرف دانههای چیا میتوانید به طور کلی سلامت پوست بدن خود را افزایش دهید.