نحوه درست کردن ماست
نحوه درست کردن ماست را از سایت نکس دریافت کنید.
دستور تهیه ماست:
شیر را بجوشانید: ابتدا یک لیتر شیر را در قابلمه ای ریخته و بجوشانید تا به جوش آید. سپس شعله را خاموش کرده و اجازه دهید شیر به دمای ولرم (حدود 40 درجه سانتیگراد) برسد.
مایه ترش اضافه کنید: دو قاشق غذاخوری ماست ساده (از نوع سنتی و بدون مواد نگهدارنده) را به شیر ولرم اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.
ظرف را گرم نگه دارید: مخلوط ماست و شیر را در یک ظرف درب دار (مانند شیشه یا ماست خوری) ریخته و با پتو یا حوله بپیچید تا گرم بماند.
صبر کنید: ظرف را به مدت 6 تا 8 ساعت در مکانی گرم و تاریک (مانند فر خاموش) قرار دهید تا ماست ببندد.
ماست را در یخچال بگذارید: پس از گذشت زمان لازم، ماست را در یخچال قرار دهید تا سفت تر شود.
نکات:
از شیر با کیفیت بالا استفاده کنید.
از ماست ساده و بدون مواد نگهدارنده به عنوان مایه ترش استفاده کنید.
ظرف مورد استفاده برای تهیه ماست باید تمیز و استریل باشد.
برای سفت تر شدن ماست می توانید از 1 تا 2 قاشق غذاخوری خامه به مخلوط شیر و ماست اضافه کنید.
می توانید برای طعم دار کردن ماست از میوه های تازه یا مربا استفاده کنید.