شیرینی غربال خرمایی ترکیه ای
شیرینی غربال خرمایی ترکیه ای را از سایت نکس دریافت کنید.
شیرینی غربال خرمایی که به آن «کوروغلو» (Kurugollu) یا «شکرپاره» (Şekerpare) هم میگویند، یک شیرینی خوشمزه و ترد ترکیهای است که با خمیر ترد و مغزی خرما و گردو تهیه میشود. این شیرینی در عید نوروز و سایر مناسبتها در ترکیه بسیار محبوب است و به عنوان یک شیرینی سنتی و اصیل شناخته میشود.
مواد لازم:
برای خمیر:
250 گرم آرد
125 گرم کره سرد
1/2 پیمانه پودر قند
1 عدد تخم مرغ
1 قاشق غذاخوری آب سرد
1/4 قاشق چایخوری نمک
برای مغزی:
250 گرم خرما بدون هسته و ریز شده
100 گرم گردو خرد شده
1 قاشق غذاخوری پودر دارچین
1/2 قاشق چایخوری پودر هل
1/4 پیمانه شکر
برای شربت:
2 پیمانه شکر
1 پیمانه آب
1 عدد لیمو ترش (آب لیمو)
1 قاشق غذاخوری گلاب (اختیاری)
طرز تهیه:
تهیه خمیر: آرد، پودر قند و نمک را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. کره سرد را به صورت مکعبی خرد کرده و به مخلوط آرد اضافه کنید. با نوک انگشتان خود مواد را مخلوط کنید تا کره به طور کامل با آرد مخلوط شود و خرده نان مانند شود.
تخم مرغ و آب سرد را به مخلوط آرد اضافه کنید و با قاشق یا دست مواد را مخلوط کنید تا خمیر شروع به جمع شدن کند. خمیر را به مدت 5 تا 10 دقیقه ورز دهید تا صاف و یکدست شود. سپس خمیر را در پلاستیک پیچیده و به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید.
تهیه مغزی: خرما، گردو، پودر دارچین، پودر هل و شکر را در یک کاسه مخلوط کنید و به طور کامل ورز دهید تا یک مخلوط یکدست شود.
پخت شیرینی: فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
خمیر را از یخچال خارج کرده و به 20 تا 25 قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت از خمیر را به صورت توپ کوچکی درآورید.
با انگشت شست خود وسط هر توپ خمیر را سوراخ کنید و آن را کمی گود کنید. سپس مقداری از مخلوط خرما و گردو را داخل گودالی که ایجاد کردهاید قرار دهید.
لبههای خمیر را به دور مغزی جمع کنید و آن را به شکل توپ ببندید.
شیرینیها را در سینی فر با فاصله کمی از یکدیگر قرار دهید.
شیرینیها را به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر بپزید تا طلایی رنگ شوند.
تهیه شربت: در حالی که شیرینیها در حال پخت هستند، شکر و آب را در یک قابلمه مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و به جوش برسانید. سپس آب لیمو و گلاب (در صورت تمایل) را اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه دیگر بجوشانید. شربت را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
بعد از اینکه شیرینیها از فر خارج شدند و کمی خنک شدند، آنها را در شربت خنک شده بریزید و به مدت 1 تا 2 دقیقه در شربت غوطهور کنید.
شیرینیها را از شربت خارج کرده و روی توری قرار دهید تا شربت اضافی آنها گرفته شود.
شیرینیهای خنک شده را در ظرف مورد نظر قرار داده و سرو کنید.
نکات:
میتوانید از انواع مغزهای دیگر مانند پسته یا بادام نیز در داخل شیرینی استفاده کنید.
برای عطر و طعم بیشتر میتوانید به شربت 1 قاشق غذاخوری گلاب یا 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل اضافه کنید.
شیرینیهای غربال خرمایی را میتوان تا 2 تا 3 روز در ظرف دربسته در دمای اتاق نگهداری کرد.
نوش جان!