درست كردن زرشك روي برنج

درست كردن زرشك روي برنج را از سایت نکس دریافت کنید.

طرز تهیه زرشک پلو مجلسی:

زرشک پلو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در مناسبت‌های مختلف و به خصوص در عید نوروز طبخ می‌شود. برای درست کردن زرشک پلو مجلسی، به مواد و مراحلی که در ادامه به آنها اشاره می‌شود، نیاز دارید:

مواد لازم (برای 4 نفر):

برنج ایرانی: 3 پیمانه

زرشک: 1/2 پیمانه

زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری

کره: 50 گرم

روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری

شکر: 2 قاشق غذاخوری (دلخواه)

گلاب: 1 قاشق غذاخوری (دلخواه)

خلال بادام: به مقدار دلخواه

خلال پسته: به مقدار دلخواه

کشمش: به مقدار دلخواه

نمک: به مقدار لازم

مراحل پخت:

برنج را خیس کنید. برنج را به مدت 2 تا 3 ساعت در آب و نمک خیس کنید. سپس آب آن را خالی کرده و برنج را آبکش کنید.

زرشک را خیس کنید. زرشک را به مدت 15 تا 20 دقیقه در آب خیس کنید. سپس آب آن را خالی کرده و زرشک را با دست به آرامی فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.

برنج را دم کنید. در یک قابلمه بزرگ آب به جوش بیاورید. مقداری نمک به آب اضافه کنید. سپس برنج آبکش شده را به آب جوش اضافه کرده و به مدت 7 تا 8 دقیقه بجوشانید تا نیم‌پز شود.

زعفران را دم کنید. زعفران را با مقداری آب جوش مخلوط کرده و به مدت 15 دقیقه بگذارید تا دم بکشد.

زرشک را تفت دهید. در یک تابه کره را ذوب کنید. زرشک خیس شده را به کره اضافه کرده و به مدت 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا زرشک پف کند و رنگ آن کمی تیره شود.

شکر و گلاب (دلخواه) را اضافه کنید. شکر و گلاب را به زرشک تفت داده شده اضافه کرده و به مدت 1 دقیقه دیگر تفت دهید.

برنج را دم بگذارید. در قابلمه دم‌کن مقداری روغن مایع بریزید. برنج نیم‌پز را به همراه زعفران دم کرده به قابلمه دم‌کن اضافه کنید. خلال بادام، خلال پسته و کشمش را به صورت دلخواه روی برنج بچینید. سپس درب قابلمه را بگذارید و به مدت 40 تا 50 دقیقه روی حرارت ملایم دم بگذارید تا برنج کاملاً پخته شود.

زرشک پلو را سرو کنید. پس از دم کشیدن برنج، زرشک تفت داده شده را روی برنج بریزید و به آرامی مخلوط کنید. زرشک پلو را در ظرف مورد نظر سرو کرده و از آن لذت ببرید.

نکات:

برای اینکه زرشک پلو شما رنگ مجلسی‌تری داشته باشد، می‌توانید از زعفران بیشتر استفاده کنید.

می‌توانید از خلال بادام، خلال پسته و کشمش به صورت دلخواه در زرشک پلو استفاده کنید.

اگر تمایل دارید زرشک پلو شما طعم ترش‌تری داشته باشد، می‌توانید به جای شکر از مقداری آبلیمو یا رب انار استفاده کنید.

زرشک پلو را می‌توانید با مرغ، گوشت یا ماهی نیز سرو کنید.

نوش جان!