تفسیر سوره نسا آیه 24 علامه طباطبایی
تفسیر سوره نسا آیه 24 علامه طباطبایی را از سایت نکس دریافت کنید.
البته همه اينها با صرف نظر از آيه 24 سوره نساء است، و گرنه آن آيه تصريح به حليت دارد و مىفرمايد:(فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ بِهِ مِنْهُنَّ فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ).
و نيز لازمه زنا بودن متعه اين است كه آيه سوره مورد بحث كه مىفرمايد:( إِلَّا عَلى أَزْواجِهِمْ أَوْ ما مَلَكَتْ أَيْمانُهُمْ) ...(العادُونَ ) ناسخ اباحه تمتع باشد و آن گاه دوباره تحليل رسول خدا 6 و آيه سوره نساء ناسخ همه آيات مكى كه از زنا نهى مىكرد و بعضى از آيات مدنى كه قبل از تحليل نازل شده، بوده باشد.
و مخصوصا لازمه قول كسانى كه مىگويند رسول خدا 6 اول آن را حلال كرده و سپس چند نوبت پشت سر هم آن را حرام نمود- كه ما روايات دال بر اين را در بحث روايتى در ذيل آيه(فَمَا اسْتَمْتَعْتُمْ بِهِ مِنْهُنَّ فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ) در جلد چهارم اين كتاب ايراد كرديم- اين مىشود كه رسول خدا 6 آيات نهى كننده از زنا را نسخ كرده باشد و دوباره آن را محكم ساخته و بار سوم باز نسخ كرده و بار چهارم محكم ساخته باشد،
و حال آنكه هيچ كس از مسلمانان نگفته كه آيات زنا حتى يك بار هم نسخ شده باشد تا چه رسد به نسخ بعد از نسخ، و آيا اين سخنان بازى كردن با آيات خدا نيست؟ و آيا ساخت رسول خدا 6 اجل از چنين عملى نيست؟.
علاوه بر اين، آيات نهى كننده از زنا، با آن سياقى كه دارند و آن تعليلهايى كه دنباله آنها هست قابل نسخ نيست، چطور تصور مىشود بعد از آنكه خداى تعالى عملى را فاحشه و يا فحشاء و يا راه زشت (سبيل سوء) دانست و فرمود: كسى كه چنين كند عذابش مضاعف مىشود، و خوار و ذليل در آتش جاويد مىگردد، آن وقت دوباره ارتكابش را جايز دانسته، بار ديگر منع و بار سوم باز تجويز كند؟.
و علاوه بر اين اصلا نسخ قرآن به وسيله حديث معنا ندارد، و اين به طور مفصل در علم اصول ثابت شده.