کوفته همدانی سیزده بدر
کوفته همدانی سیزده بدر را از سایت نکس دریافت کنید.
کوفته همدانی یا کوفته سیزده بدر، یکی از غذاهای محلی و مشهور استان همدان است که با کوفته تبریزی متفاوت است. این نوع کوفته در تعطیلات و معمولاً در روز ۱۲ فروردین طبخ و آماده میشود تا آن را برای ناهار روز سیزدهبهدر سرو کنند.
مواد لازم برای تهیه کوفته همدانی شامل گوشت چرخکرده، نخود، لپه، برنج، آرد نخودچی، پیاز، تخممرغ، زعفران، زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، و روغن است.
طرز تهیه این کوفته شامل مراحلی است مانند خیس کردن نخود و لپه، پز کردن نخود و لپه، پز کردن برنج، تفت دادن پیاز، اضافه کردن گوشت چرخکرده به پیاز، مخلوط کردن مواد، و شکل دادن کوفتهها است.
پس از آمادهسازی مواد، کوفتهها در تخممرغ بغلتانید و در روغن سرخ کنید، سپس آنها را در سسی که از پیاز داغ، رب گوجهفرنگی، آلو، آب لیمو، نمک و ادویه تهیه شده است، بپزید.
نکاتی که باید در نظر گرفته شود شامل استفاده از گوشت قیمه به جای گوشت چرخکرده، افزودن موادی مانند مغز گردو، زرشک و آلو بخارا به داخل کوفتهها، و استفاده از انواع چاشنیها برای تنوع در طعم و مزه است.
سرو کوفته همدانی با نان، سبزیخوردن، ماست، دوغ و انواع ترشیها معمولاً انجام میشود.