درباره زندگی و شخصیت یکی از بزرگان ایران که در پرتو تمدن اسلام به زبان و ادبیات فارسی خدمت کرده است
درباره زندگی و شخصیت یکی از بزرگان ایران که در پرتو تمدن اسلام به زبان و ادبیات فارسی خدمت کرده است را از سایت نکس دریافت کنید.
جواب سوال صفحه 111 فارسی کلاس هفتم
درباره زندگی و شخصیت یکی از بزرگان ایران که در پرتو تمدن اسلام به زبان و ادبیات فارسی خدمت کرده است، تحقیق کنید.
تحقیق اول:
شهید مرتضی مطهری استاد فلسفه اسلامی و کلام اسلامی، روحانی شیعه و نظریه پرداز نظام جمهوری اسلامی ایران بود. او در 13 بهمن 1298 در شهر فریمان از توابع مشهد به دنیا آمد. پدرش، شیخ محمدحسین کیخا (مطهری)، نوه شیخ محمدعلی کیخا از معتمدین سیستان بود. مرتضی مطهری قبل از انقلاب 57، استاد دانشگاه تهران بود. پس از انقلاب، به ریاست شورای انقلاب منصوب شد. او از شاگردان آیت الله خمینی بود و در شامگاه 11 اردیبهشت 1358 پس از آخرین جلسه مکتب متاع در تهران، توسط گروه فرقان ترور شد.
زندگی کودکی و نوجوانی او در فریمان آغاز شد. پدرش از شاگردان آخوند خراسانی بود. مطهری از پدر خود با عنوان طبیب روحانی و از مادرش با عنوان طبیب جسمانی یاد کرده است.
او در حوزه علمیه قم و دانشگاه تهران تحصیل کرد و به عنوان یکی از نظریه پردازان نظام جمهوری اسلامی ایران شناخته می شود. شهید مطهری پیش از انقلاب 57 استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران بود و پس از انقلاب به ریاست شورای انقلاب منصوب شد.
او در تاریخ 11 اردیبهشت 1358 در تهران به شهادت رسید. سید روح الله خمینی علاقه زیادی به وی داشت و پس از مرگش گفت:«فرزند عزیزی را که پاره تنم بود، از دست دادم»
او در ادبیات نظام جمهوری اسلامی ایران با عنوان «معلم شهید» یاد شده است. اثرهای او در فلسفه اسلامی و تفسیر قرآن نیز بسیار معتبر است.
تحقیق دوم:
علی شریعتی، مشهور به دکتر علی شریعتی، استاد تاریخ، سخنران، نویسنده، اسلام شناس، جامعه شناس و پژوهشگر دینی اهل ایران بود. او از مبارزان و فعالان مذهبی و سیاسی، و نیز از نظریه پردازان انقلاب اسلامی ایران بود.
شریعتی نگرشی نوین به تاریخ و جامعه شناسی اسلام عرضه کرد. او بازگشت به تشیع حقیقی و انقلابی را نیرویی برای تحقق عدالت اجتماعی قلمداد می کرد. از سال 1349 تا 1351، سخنرانی هایی در حسینیه ارشاد داشت که پس از نفی وجود نهاد روحانیت در اسلام، مورد غضب روحانیت شیعه قرار گرفت و ساواک از ادامه سخنرانی او جلوگیری کرد.
علاوه بر تاثیر بر انقلاب ایران، به دلیل فعالیت برای احیای مذهب و سنت در جامعه و سخنرانی علیه سلطنت پهلوی نیز شهرت دارد. از زمان انقلاب تا کنون مراسم های زیادی به یاد او برگزار شده است و نقدهایی پیرامون آثار، آراء و تاثیر او بر چند دهه از تاریخ معاصر ایران وجود دارد.
علی شریعتی، با آثار فراوان، یکی از بزرگترین نظریه پردازان و پژوهشگران دینی ایران بود. در زیر تعدادی از کتاب های او را معرفی می کنیم:
1. تاریخچه تکامل فلسفه: این کتاب در سال 1324 توسط نشر کانون نشر حقایق اسلامی در مشهد منتشر شد.
2. مکتب رابطه: این کتاب نیز توسط نشر کانون در سال 1324 به چاپ رسید.
3. خراسان: این کتاب در سال 1345 توسط سازمان جلب سیاحان منتشر شد.